ΑΠΛΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΖΩΗ

ΑΠΛΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΖΩΗ

 Μην εμπλέκεστε, απελευθερώστε τον εαυτό σας από τα προβλήματα του μυαλού, παραμείνετε αποσυνδεδεμένοι. 
 Ξέρετε ότι το μυαλό δεν είναι ένα στερεό, συμπαγή πράγμα, όπως το φαντάζεστε; Αυτό που αποκαλείτε «μυαλό» δεν είναι παρά μια συνεχής ροή σκέψεων, όπου κάθε σκέψη αντικαθίσταται γρήγορα από την επόμενη. Δεν έχετε σχεδόν κανέναν έλεγχο σχετικά με το τι σκέφτεται να εισάγει το μυαλό σας στη συνέχεια - επειδή οι ίδιες οι σκέψεις ρέουν με ένα παράλογο, χαοτικό τρόπο.
σάτσανγκ
 Κι όμως δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτό το χαοτικό μυαλό! Για παράδειγμα, αρχίζουμε να συνδέουμε μερικές σκέψεις που τρέχουν μέσα από το μυαλό μας και ξεκινάμε να τους δίνουμε βαθιές έννοιες. Εάν πιστεύετε ότι ολόκληρη η ζωή σας υποφέρει, συλλέγετε ασυνείδητα και συνδέετε μόνο τα επώδυνα περιστατικά της ζωής σας, τα οποία ενισχύουν την πεποίθησή σας ότι η ζωή πάσχει. Αυτό ονομάζεται δημιουργία ενός «άξονα του πόνου» - που κάνει μια φανταστική σύνδεση μεταξύ αποσυνδεδεμένων επώδυνων περιστατικών, γεγονός που δίνει την εντύπωση ότι η ίδια η ζωή είναι οδυνηρή. Μερικές φορές, πολύ σπάνια, πιστεύετε ότι η ζωή είναι χαρά! Στη συνέχεια, συνδέετε όλα τα χαρούμενα περιστατικά και αρχίζετε να πιστεύετε ότι η ζωή είναι χαρά. Αλλά εάν δημιουργείτε έναν άξονα πόνου ή έναν άξονα χαράς, παρακαλώ καταλάβετε ότι και τα δύο δεν είναι αληθινά, επειδή ο ίδιος ο άξονας δεν υπάρχει έξω από τη φαντασία σας!
 Όταν μαθαίνουμε να αποσυνδέομαστε από τις σκέψεις μας, απελευθερωνόμαστε από το παιχνίδι του νου. Αρχίζουμε να ζούμε αυτή τη στιγμή, την κάθε στιγμή χωρίς προκατειλημμένες ιδέες. Όταν ζείτε πάνω από το παιχνίδι του νου, ζείτε αφυπνισμένα.
Είσαι ένα θαύμα της Ύπαρξης - Σύνδεση με το όλο
 Στην Ύπαρξη, δεν υπάρχει τίποτα που να είναι διαχωρισμένο, ξεχωριστό, με ατομική ταυτότητα! Ακόμη και αν δεν το βιώνουμε πάντα στην καθημερινότητά μας, είμαστε όλοι στενά συνδεδεμένοι σε βαθύτερο επίπεδο.
 Καθώς εργαζόμαστε με βαθύτερα και όλο και βαθύτερα στρώματα του εαυτού μας, αρχίζουμε να βλέπουμε αυτήν την αλήθεια. Στο επίπεδο του φυσικού σώματος, κάθε άτομο είναι σαφώς ξεχωριστό. Για παράδειγμα, εάν τρώτε φρούτα, μόνο εσείς απολαμβάνετε τα φρούτα. ακόμη και ένα άτομο που κάθεται δίπλα σας δεν μπορεί να το δοκιμάσει. Όταν μετακινείστε σε ένα λεπτότερο στρώμα σαν ανάσα, διαπιστώνετε ότι ο ίδιος αέρας κινείται μέσα και έξω από το σώμα του καθενός ή επίσης, πολλοί άνθρωποι μπορούν να μοιραστούν το άρωμα του ίδιου λουλουδιού.
 Στο επίπεδο του νου, μπορεί να νομίζετε ότι είστε ξεχωριστοί, αλλά όλοι συνεχώς αναμεταδίδουμε και λαμβάνουμε σήματα σκέψης χωρίς την επίγνωσή μας! Τα συναισθήματά μας επηρεάζουν το ένα το άλλο χωρίς να χρειάζεται να λέμε μια λέξη. Καθώς προχωρούμε βαθύτερα, διαπιστώνουμε ότι όλο και περισσότερο συνδεόμαστε με τη συλλογική συνείδηση. Στο βαθύτερο επίπεδο της ύπαρξης, είμαστε μόνο ένα μικρό μέρος του Όλου.
 Όλα τα δεινά που βιώνετε, είτε είναι σωματικός πόνος, είτε ψυχική οδύνη ή πνευματική δουλεία, γεννιούνται μόνο από την ιδέα να είσαι ξεχωριστό ον. Μόλις καταλάβετε ότι είστε μέρος της συλλογικής συνείδησης και δεν υπάρχει κανείς που να στέκεται εναντίον σας, θα βιώσετε μια βαθιά χαλάρωση και απελευθέρωση.
Η ευδαιμονία προσελκύει τύχη!
 Μπορείς να γίνεις πλούσιος με το να είσαι και να παραμένεις χαρούμενος; Ναι! Είναι δυνατόν.
 Οι σκέψεις μας και η ροή ενέργειας έχουν την ικανότητα να δημιουργούν και να προσελκύουν περιστατικά και ανθρώπους της ίδιας φύσης στη ζωή μας. Οι σκέψεις και η ενέργεια μας επηρεάζουν άμεσα το σώμα μας, τη κυτταρική μας δομή, τις αποφάσεις μας, την ικανότητά μας να εκτελούμε αυτές τις αποφάσεις, τα περιστατικά στον εξωτερικό κόσμο, ακόμα και τα ατυχήματα που συμβαίνουν στη ζωή μας!
 Τις περισσότερες φορές, οι ενέργειές μας προκαλούνται είτε από την επιθυμία να κερδίσουμε κάτι, είτε από το φόβο να χάσουμε κάτι. Όταν λειτουργούμε από την απληστία ή το φόβο, δημιουργούμε μια αρνητική διανοητική κατάσταση και καταστρέφουμε τη ροή ενέργειας μας. Φυσικά, αυτό θα αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα των ενεργειών μας.
 Εάν μπορούμε να αλλάξουμε τη διανοητική μας κατάσταση και να είμαστε σε ευδαιμονία, θα γεμίσουμε με ενέργεια και διαύγεια. Θα βιώσουμε μια βαθιά σχέση με την ενέργεια όλης της ύπαρξης. Μια σαφής και ολοκληρωμένη πρόθεση έχει τη δύναμη να αλλάξει ακόμα και τα εξωτερικά περιστατικά της ζωής σας. Η εσωτερική σας ευδαιμονία έχει την ικανότητα να προσελκύει την περιουσία του εξωτερικού κόσμου. Όταν η διανοητική σας οργάνωση οδηγείται από έμπνευση και χαρά, προσελκύετε αυτόματα όλα τα καλά πράγματα στον εαυτό σας.
Ζήστε χωρίς συγκρούσεις - Αντιμετώπιση καταστάσεων ζωής με ευκολία
 Ζωή χωρίς συγκρούσεις είναι το να ζείτε εντελώς άνετα με το σώμα και το μυαλό σας, αλλά και τις συνθήκες που βιώνετε στον εξωτερικό κόσμο. Όμως συνεχόμενα βιώνουμε κάποια σύγκρουση στις σχέσεις μας, στους στόχους μας, στις επιθυμίες μας, σε καταστάσεις ζωής. Ασχολούμαστε πάντα με τη σύγκρουση σε κάποιον ή για κάτι στον εξωτερικό κόσμο και κατηγορούμε τον εξωτερικό κόσμο γι 'αυτό.
 Οι άνθρωποι με ρωτούν, "Σουάμιτζι, πώς μπορώ να είμαι ελεύθερος από συγκρούσεις σε έναν κόσμο γεμάτο συγκρούσεις; Μόνο όταν ολόκληρος ο κόσμος είναι σιωπηλός, ευτυχισμένος και ειρηνικός, μπορώ να γίνω ελεύθερος από συγκρούσεις ". Κάθε ηγέτης που κήρυξε πόλεμο ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο να φέρει ειρήνη στον κόσμο! Ένας κόσμος χωρίς συγκρούσεις, ξεκινά όμως με ένα άτομο χωρίς συγκρούσεις. Για να αρχίσετε να ζείτε μια ζωή χωρίς συγκρούσεις, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι ενεργήσετε για να αλλάξετε τα πράγματα που πρέπει να αλλάξετε στη ζωή σας και την ευφυΐα για να δείτε και να δεχτείτε τι δεν χρειάζεται να αλλάξει. Πάνω απ 'όλα, καταλάβετε ότι είτε αλλάξετε κάτι ή όχι, η ίδια η ζωή είναι ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο φαινόμενο.
 Μόλις το συνειδητοποιήσετε αυτό, θα διατηρήσετε φυσικά το ένα πράγμα που δεν αλλάζει ποτέ: την αιώνια αμετάβλητη Αλήθεια. Στη συνέχεια, θα είστε αυτομάτως χωρίς συγκρούσεις. Όταν αρχίζετε να ζείτε μια ζωή χωρίς συγκρούσεις, αρχίζετε να ζείτε αφυπνισμένα. Όταν δεν υπάρχει σύγκρουση μέσα σας, δεν αντιμετωπίζετε καμία σύγκρουση στον κόσμο!